Welkom!

Papa Mojito brouwt muzikale cocktails op zijn bakfiets

Met twee simpele draaitafels en een mengpaneeltje bouwde Arnold in zijn tienerjaren al feestjes op zijn zolderkamer. Af en toe trad hij ook op als dj op fuiven en feestjes van de school en de jeugdbeweging.

Jaren gingen voorbij. Een huis in de stellingen, kinderen in de pampers en allerlei andere engagementen zorgden ervoor dat zijn passie naar de achtergrond verdween. Tot hij plots, op 55-jarige leeftijd, opnieuw de smaak te pakken kreeg. Via de nieuwjaarsparty 2013 van Café Den Draak op Zurenborg in Antwerpen ging de bal weer aan het rollen. Er volgden al snel nog meer optredens, onder de naam ‘DJ Papa Mojito’. Een naam gebaseerd op zijn passie voor het brouwen – en af en toe ook drinken… – van zijn Cubaanse lievelingscocktail.

Papa Mojito brengt een eigenzinnige cocktail van de meest uiteenlopende muziekgenres: van zuiderse wereldmuziek (latino, merengue, salsa, raï, soukous, cumbia, balkanbeats…) tot rock n’roll, reggae, electroswing, new wave, muziek uit de jaren 60-70-80, folk, walsen, dance… en last but not least ook muziek in onze eigen ‘moerstaal’.

Op 4 mei 2013 stond Papa Mojito met zijn bakfiets voor het eerst op ‘Festiveuzzel’, het muziekfestival van de scouts in de wijk Groenenhoek in Berchem. De bakfiets, die hij cadeau had gekregen voor zijn 50ste verjaardag, werd meteen een origineel vehikel voor zijn muzikale passie. Daarna was Papa Mojito present op ‘Circus Boelaere’ in het Boelaerpark in Borgerhout en Muziek in de wijk in Berchem, gevolgd door het grote werk: drie dagen op Sfinks Mixed in Boechout! Een festival waar Arnold vaak als bezoeker en ook als vrijwilliger van de partij was geweest. Maar in 2013 werd hij op Sfinks voor het eerst ontvangen als ‘artiest’;-).

Sindsdien nam de belangstelling alleen maar toe. En Papa Mojito geniet er met volle teugen van. Een van zijn zonen omschrijft het concept ‘Papa Mojito’ als een mix van alles waarmee Arnold ooit bezig is geweest: zijn liefde voor muziek, van wijk tot wereld, én de evolutie in de muzikale smaak van zijn vier kinderen. Maar ook: de nostalgische sfeer van vintage radio’s, oude auto’s, bakfietsen, vinylplaten, gezelligheid, samenhorigheid en feestvreugde…, besprenkeld met af en toe een glaasje mojito.

En het vervolg van het verhaal? Dat kun je volgen op het internet, via de Facebookpagina van Papa Mojito.

Zie je Papa Mojito graag live aan het werk, terwijl hij bruisende muzikale cocktails brouwt op jouw feest? Heb je hem graag op je trouwfeest of verjaardagsfeestje? Neem dan contact op via papamojito@skynet.be of tel. 0487 92 19 79 of via Facebook (.https://www.facebook.com/#!/pages/Papa-Mojito/387176041392380?fref=ts)

Advertenties

Een gedachte over “Welkom!

  1. Papamojito heeft gezorgd voor een sfeervolle, gezellige babyborrel voor onze lieve Casper!
    Heel leuk initiatief van zijn mama en papa!

    Een aanrader😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s